Zo dichtblij de nieuwe fietsactie

De “Actie met Belgerinkel naar de Winkel” was gedurende 15 jaar als fietspromitiecampagne van Vlaanderen een vaste waarde in het voorjaar. Jaar na jaar kende de campagne een groot succes.

Honderden Wuustwezelnaren werden op deze manier extra gemotiveerd om vaker te fietsen. Kleine verplaatsingen naar de winkel, met de fiets, werden beloond en als hoofdprijs werd een fiets geschonken. Het was een boeiende samenwerking tussen Bond Beter Leefmilieu, Unizo, CM en de gezinsbond.

Op het succes van deze campagne lanceert BBL samen met haar vroegere partners en in samenwerking met de gemeente nu de nieuwe publiekscampagne “Zo Dichtblij”.
Met de slogan “fijn je hier weer te zien” willen we dat onze inwoners zich thuis en welkom voelen in hun gemeente.

“Zo Dichtb(l)ij” verwijst naar 2 zaken: dichtbij staat voor de essentie van kernversterking en voor de gemeente, het overheidsniveau dat het dichtst bij de burger staat. Dichtblij verwijst naar het kwaliteitsvolle leven dat wij beogen. De leuke illustratie toont hoe plezant het in de kern van de gemeente kan zijn. De kern bruist, je ontmoet er vele mensen, je kan er wonen en werken, het is vlot bereikbaar, er zijn winkels en horeca, het is er gezellig.
Hiermee legt de actie de link naar al de thema’s van “Onze Gemeente voor de Toekomst”
Bond Beter Leefmilieu werkt dan ook graag nauw samen met lokale besturen om goed onderbouwde en ambitieuze plannen uit te werken, met doelen als een kwaliteitsvolle leefomgeving, een groene gemeente, een zorgzame gemeente, betaalbaar en kwaliteitsvol wonen, vlotte mobiliteit, een goed klimaatplan, enzovoort.

Al deze thema’s zijn uiteraard ook voor een gemeente als Wuustwezel erg van belang en daarom willen we deze actie ondersteunen.
Een 70-tal winkeliers uit onze gemeente doen mee met de actie.
Op zaterdag 29 april kwam het College van Burgemeester en Schepenen ( Mai Van Thillo was verontschuldigd) met de fiets bij Electro Jochems uit de Weverstraat in Loenhout samen om de actie de nodige publiciteit te geven.
De zaakvoerders Ad Jochems en An Herrijgers zijn erg actief in het middenstandsleven en ook jaarlijkse deelnemer aan de dorpsdag en eindejaarsactie.
“Fijn je hier weer te zien” loopt nog tot en met 3 juni.Meer nieuws:

 • Een gratis bloem voor jouw superheld !

  Een gratis bloem voor iemand die je wilt bedanken omdat hij/zij Lees verder →


  Zeven op de tien jongeren hebben last van getuut in de oren

  Jong CD&V Wuustwezel organiseert elk jaar de oordoppen actie. Tijdens Lees verder →


  Extra hondenweiden op komst

  De vraag kwam van alle kanten : van hondenliefhebbers die Lees verder →


  Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →