Vluchtelingen brengen hun verhaal

Op maandag 9 november luisterde CD&V Wuustwezel, samen met vele inwoners, naar de verhalen van vluchtelingen. We konden er ook kennismaken met de vluchtelingen die in onze gemeente verblijven. Hier volgen twee getuigenissen.
 
Een man die schrijver was vertelde hoe eerst zijn polsen en benen werden gebroken. Ondanks de pijn was hij in staat om te ontsnappen, maar toen hij opnieuw de pen ter hand nam, werd zijn identiteit afgenomen. Hij moest zich wekelijks gaan verantwoorden. Tijdens deze wekelijkse verantwoording werd de man vaak gefolterd om te weten te komen voor wie hij werkte. De man vertelde ons hoe hij van zijn vrije meningsuiting werd beroofd en waarom vluchten de enige optie was.
 
Een dame verloor haam man en kind van drie. Zelf werd ze gearresteerd en 18 dagen in gevangenschap genomen. Ze werd gefolterd, kreeg stroomschokken toegediend en werd bezocht door 30 mannen… Toen ze haar hoofddoek afnam, kon de zaal zien dat ze geen hoofdhaar meer had. Alles werd uitgetrokken. Het was een hartverscheurend verhaal waar iedereen stil van werd. Ook zij zag geen andere optie dat vluchten.
 
Het was een zeer boeiende, maar ook confronterende avond. CD&V Wuustwezel hoopt dat deze avond ons bewust maakt van de noodzaak om ons steentje bij te dragen. Als iedereen open staat voor een warme ontvangst, kan onze gemeente uitgroeien tot een écht gastvrij Wuustwezel.Meer nieuws:

 • Een gratis bloem voor jouw superheld !

  Een gratis bloem voor iemand die je wilt bedanken omdat hij/zij Lees verder →


  Zeven op de tien jongeren hebben last van getuut in de oren

  Jong CD&V Wuustwezel organiseert elk jaar de oordoppen actie. Tijdens Lees verder →


  Extra hondenweiden op komst

  De vraag kwam van alle kanten : van hondenliefhebbers die Lees verder →


  Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →