Twee woonzorgcentra gaan fuseren

Unaniem. Dat was het oordeel van de OCMW-raad toen hen werd voorgesteld om verregaand te gaan samenwerken rond het woonzorgbeleid. Als de bevoegde minister ook nog akkoord gaat dan is het vanaf half 2018 zover: het woonzorgcentrum van het OCMW (Sint-Jozef) gaat dan samen met WZC Amandina toetreden tot een nieuwe vzw. Op termijn bouwen ze een nieuwbouw op de site van Amandina in het domein Franciscanessen.

 

Twee personeelsgroepen, twee groepen van bewoners, twee verschillende bestuurdersvormen,… redenen genoeg om maandenlang te onderhandelen. “Maar met resultaat”, zegt voorzitter Glenn Verelst (CD&V). Voorop stond onze personeelsgroep. Vanaf het moment dat duidelijk was dat iedereen kan blijven aan voorwaarden waarover we met de grootste vakbond een akkoord hebben, wist ik dat het echt haalbaar was deze keer.”

 

Het gegeven dat WZC Sint Jozef binnen enkele jaren de erkenning zou verliezen door strengere normen qua brandveiligheid en de nodige ruimte die aan bewoners gegeven moet worden, gaf het dossier hoogdringendheid. “Het zijn de mensen van de groep Amaté waarmee we in zee gaan en het is de nieuwe vzw ‘woonZORG Wuustwezel’ die een nieuwbouw zal realiseren op het domein waar nu Amandina gehuisvest is.”

 

De unanimiteit in zowel OCMW- als gemeenteraad deed deugd. “Over dit dossier is heel wat politiek gevoerd de laatste jaren. Door de oppositie vanaf het begin in dit nieuwe dossier te betrekken is er heel wat vertrouwen gegroeid en komen we samen tot een goed dossier waartegen niemand nog is. Op de gemeenteraad hebben we onze collega’s  uit het OCMW, opnieuw over de partijen heen,  een welverdiend applaus gegeven. Daar is de moeilijkste stap gezet,” aldus burgemeester Wouters. “ Als de minister nu akkoord gaat kunnen we echt aan de verdere  toekomst van het woonzorgbeleid beginnen”, sluit Glenn Verelst af.

 

Bron foto: NieuwsbladMeer nieuws:

 • Een gratis bloem voor jouw superheld !

  Een gratis bloem voor iemand die je wilt bedanken omdat hij/zij Lees verder →


  Zeven op de tien jongeren hebben last van getuut in de oren

  Jong CD&V Wuustwezel organiseert elk jaar de oordoppen actie. Tijdens Lees verder →


  Extra hondenweiden op komst

  De vraag kwam van alle kanten : van hondenliefhebbers die Lees verder →


  Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →