Kinderopvang blijft een prioriteit

De nood aan voldoende kinderopvang blijft een aandachtspunt in alle gemeenten. Als CD&V vinden we het belangrijk om kinderen te kunnen opvangen in hun eigen omgeving.

 

Enkele feiten over de kinderopvang in Wuustwezel Baby’s en peuters worden opgevangen door de dienst opvanggezinnen van de Landelijke Kinderopvang en/of door privé kinderdagverblijven. Beiden zijn een gesprekspartner van de gemeente in de adviesraad: Lokaal Overleg Kinderopvang. Het aanbod van kinderopvang is te raadplegen in de infogids, vakantiebrochure en website.

 

Buitenschoolse kinderopvang wordt door de Landelijke Kinderopvang, vzw Stekelbees georganiseerd. Dit met financiële inbreng van het gemeentebestuur en onder het toeziende oog van ‘Kind en Gezin’. De buitenschoolse kinderopvang gebeurt op 5 locaties, in elke leefgemeenschap, in de buurt van de scholen. CD&V vindt het belangrijk dat de kinderen in eigen leefgemeenschap naar school kunnen gaan, vandaar ook de keuze om in elke leefgemeenschap voor- en naschoolse opvang te voorzien. Wegens het grote succes zijn enkele locaties ondertussen te klein geworden. Na overleg met de scholen organiseren VBS Mater Dei en GBS ’t Blokje korte opvang in de scholen. D.w.z. dat de kinderen na de school nog één uur langer in de school kunnen blijven en dit onder dezelfde voorwaarde als bij Stekelbees. De buitenschoolse kinderopvang wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Wuustwezel heeft een erkenning van Kind en Gezin voor de opvang van 125 kinderen, maar ontvangt slechts voor 73 plaatsen, subsidies. CD&V vindt het enorm belangrijk om voldoende opvang aan te bieden en wel gedecentraliseerd vandaar dat er jaarlijks extra budget wordt voorzien in de gemeentebegroting.

CD&V gaat voor:

 • Een digitaal loket Kinderopvang. Ouders dienen zich slechts éénmaal aan te melden.
 • In het klooster van de zusters Franciscanessen in Gooreind komt een kinderdagverblijf.
 • De buitenschoolse kinderopvang in Gooreind verhuist naar de boerderij waar nu het OCMW gevestigd is. Dit is ideaal gelegen tussen de verschillende scholen.
 • Op Sterbos verhuist de kinderopvang van het wijkhuis naar twee voormalige kleuterklassen.
 • Daarnaast wil CD&V via ‘speelbabbels’ jonge ouders stimuleren om elkaar te ontmoeten en te praten over het omgaan – opvoeden van hun kinderen.
 • Vooral blijven we gaan voor een kindvriendelijke woonomgeving. Veilige straten, speelpleintjes,… hier leest u later nog meer over.


Meer nieuws:

 • Een gratis bloem voor jouw superheld !

  Een gratis bloem voor iemand die je wilt bedanken omdat hij/zij Lees verder →


  Zeven op de tien jongeren hebben last van getuut in de oren

  Jong CD&V Wuustwezel organiseert elk jaar de oordoppen actie. Tijdens Lees verder →


  Extra hondenweiden op komst

  De vraag kwam van alle kanten : van hondenliefhebbers die Lees verder →


  Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →