Theo Neys

 

Nieuwmoersestnwg 4
2990 Wuustwezel

 

theo.neys@skynet.be

 

0477 34 99 36

 

Was 11 jaar actief bij vakbond ACV
Lid Mondiale Raad / wielertoerist

 

 

Ik ben gehuwd met Rit van Looveren en heb 2 kinderen  en sinds 29/06 heb ik de status van grootouder verworven.  Half oktober wordt deze status verdubbeld.

 

Sinds 01/09/2011 ben ik met brugpensioen voordien heb ik 11 jaar bij het ACV gewerkt als regioverantwoordelijke. De meeste mensen kennen mij waarschijnlijk het best als buschauffeur van de lijn  64. Ik ben namelijk 20 jaar actief geweest bij vervoersmaatschappij “De Lijn”.  Sinds ik met brugpensioen ben heb ik terug heel wat tijd vrij  gekregen om meer aandacht te hebben voor mij hobby’s. Zo heb ik terug een groentetuin aangelegd en ben ik een fervente wielertoerist geworden. Zondag voormiddag is de kans groot dat je me ergens in de Noorderkempen  of Noord Brabant  (NL) tegenkomt met mijn vrienden van de fietsclub. Verder ben ik actief in een aantal socio culturele verenigingen. Zo stond ik samen met de vrijwilligers van het ACW  aan de wieg van de Burendag.

 

Ik kies voor CD&V Wuustwezel omdat  deze partij het nauwst aansluit bij mijn overtuiging van hoe een gemeentelijk beleid moet zijn.

 

CD&V  Wuustwezel kan op heel wat terreinen een mooi palmares voor leggen van zaken die zij verwezenlijkt hebben op gemeentelijk vlak. Hierdoor heeft  CD&V Wuustwezel volgens mij heel wat kennis en ervaring in huis om het beleid verder te zetten. Hier wil ik aan mee te werken.

 

Ik besef maar al te goed dat het gemeentebeleid een complex gegeven is waar verschillende thema’s met elkaar verzoend moeten worden.  Maar vanuit mijn achtergrond als ACV – verantwoordelijke voel  ik mij nauw betrokken bij het sociaal beleid. Tijdens mijn loopbaan bij ACV-Antwerpen  ben ik bijna dagelijks geconfronteerd geweest met mensen die van een uitkeringen moeten leven. Zo heb ik heel wat mensen geholpen die hun weg in de administratie niet vonden.

 

Op gemeentelijk vlak wil ik mijn schouders mee onder het sociaal beleid zetten om de kwaliteit die er nu is te behouden en te verbeteren waar het kan.  De specifieke doelgroepen (ouderen , zieken, gehandicapten,werklozen…) krijgen hierbij de meeste aandacht. Voor mij is het belangrijk dat ook zij ten volle kunnen deelnemen aan het sociaal en maatschappelijk leven.  Ik ben ervan overtuigd dat er al heel wat gedaan wordt voor deze mensen in de gemeente. Maar sociaal beleid  is een terrein dat constant aandacht en bijsturing vraagt.

Vanuit een verder verleden (DE LIJN) ligt mobiliteit mij ook nauw aan het hart ik wil mee werken aan het  STOP-principe staat hier dan ook voorop. STOP staat voor eerst stappen en trappen dan openbaar vervoer en in laatste instantie het individueel vervoer met de auto.

 

Voor deze punten wil ik mij op gemeentelijk vlak inzetten met een duidelijke ACW toets.