Jos Ansoms komt niet meer op

In juni was Jos Ansoms maar liefst veertig jaar burgemeester van Wuustwezel. Ook na het bijhorende feest door meerderheid én oppositie blijft hij bij zijn beslissing om niet meer mee te doen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik ben altijd van mijn woord geweest en dat blijf ik ook nu.”

Veertig jaar burgemeester. U hebt uw gemeente door de jaren heen zien uitgroeien tot dat wat het vandaag is.

Burgemeester werd ik op mijn 25ste. Wuustwezel was, zoals elke Vlaamse gemeente, straatarm. Het meeste van wat we nu zien, zoals talrijke nieuwe gebouwen, nieuwe wijken, straten, sportterreinen, pleinen en aanplantingen is er is er de voorbije veertig jaar gekomen. Bij de start van de fusie waren we met nog geen 12 000 inwoners. Vandaag naderen we de 20 000.

 

Trots op…?

Op vele zaken. Maar toch vooral op ons woon- en grondbeleid. Tijdens mijn loopbaan ben ik er in geslaagd om meer dan 500 percelen bouwgrond aan jonge mensen te verkopen. We besteedden altijd veel aandacht aan sociale woningbouw en dat allemaal binnen de contouren van het gewestplan.

Ook het evenwicht tussen economie en ecologie is iets waar ik fier op ben. De 6000 hectare landbouwgrond zorgt voor de broodwinning van 300 gezinnen. Daarnaast hebben we 1000 hectare natuur en groen, en 2000 hectare woongebied, verspreid over vijf kernen.  Het evenwicht daartussen in stand houden is erg belangrijk.

Tot slot leven we in een warme en solidaire gemeente. Vijftien procent van het totale budget gaat naar sociale initiatieven met ruime voorzieningen voor het lokaal sociaal beleid met ondermeer de thuiszorg en dienstencentra. Onze gemeente is echter vooral warm en solidair door het hechte verenigingsleven en de vele vrijwilligers.

 

U klinkt nog erg begeesterd. Waarom toch het besluit om te stoppen?

Net zoals iedereen die op de drempel van zijn of haar pensioen staat, kijk ook ik uit naar wat meer tijd voor mezelf en vooral voor mijn kleinkinderen. Maar laat duidelijk zijn dat ik mijn ambt tot de allerlaatste dag (31 december) met enthousiasme en beroepsernst zal vervullen. Dat verdient een gemeente als Wuustwezel. En vanaf 2013 blijf ik Dieter en de anderen van onze CD&V-ploeg door dik en dun steunen en helpen. En hetzelfde geldt voor de inwoners van Wuustwezel.Meer nieuws:

 • Een gratis bloem voor jouw superheld !

  Een gratis bloem voor iemand die je wilt bedanken omdat hij/zij Lees verder →


  Zeven op de tien jongeren hebben last van getuut in de oren

  Jong CD&V Wuustwezel organiseert elk jaar de oordoppen actie. Tijdens Lees verder →


  Extra hondenweiden op komst

  De vraag kwam van alle kanten : van hondenliefhebbers die Lees verder →


  Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →