Goed rapport voor financieel beleid Wuustwezel

Het Laatste Nieuws kondigde het groots aan: ‘De gemeentefinanciën van uw gemeente worden doorgelicht.’ Een begrotingsspecialist van de VUB en U-Gent analyseerde alle cijfers van Wuustwezel en gaf uw gemeente een 8.5 op tien. “Wuustwezel staat er op financieel vlak heel goed voor. De belastingen zijn niet al te hoog en de schuld is meer dan onder controle”.

 Als we de cijfers meer in detail gaan bekijken, valt op hoe laag de schulden van onze gemeente zijn. Op vier jaar tijd zakte ze van 10,8 miljoen euro naar 6,1 miljoen euro. Per inwoner betekent dat een schuld van maar 318 euro. Dat is slechts een vierde van de gemiddelde gemeenteschuld per Vlaming!

De toekomst financieel

Burgemeester Ansoms: ‘De lage en mooi afgebouwde schuld is een bewuste beleidskeuze. Het geeft ons meer ademruimte wanneer er zich bijvoorbeeld een rentestijging zou voordoen.’

De voorbije vijf jaar is niet meer geleend maar dat is volgens Ansoms moeilijk vol te houden. ‘We zullen in de toekomst wel moeten lenen. In heel wat straten moeten bijvoorbeeld nog riolen vernieuwd worden. Ook het personeelsbestand moet toelaten dat de stijgende bevolking een even goede service blijft krijgen.’

 

Verder toont de studie nog aan dat een kwart van de personeelsuitgaven naar de gemeentescholen gaat, dat er meer volk bij het OCMW werkt dan bij de gemeente en dat Wuustwezel qua belastingdruk niet hoog zit. Uiteraard zaken om blijvend in de gaten te houden.

 

Eindigen doen we met de titel van het artikel. Zoals dat gaat bij titels dekt ook deze de volledige lading: ‘Goed rapport door lage schuld’.Meer nieuws:

 • Een gratis bloem voor jouw superheld !

  Een gratis bloem voor iemand die je wilt bedanken omdat hij/zij Lees verder →


  Zeven op de tien jongeren hebben last van getuut in de oren

  Jong CD&V Wuustwezel organiseert elk jaar de oordoppen actie. Tijdens Lees verder →


  Extra hondenweiden op komst

  De vraag kwam van alle kanten : van hondenliefhebbers die Lees verder →


  Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →