Wat zijn die pijlen toch?

Vele reacties kwamen er al, wat zijn die pijlen….?
 
Onze gemeente heeft tal van wandel- en fietsroutes. Onze technische dienst moet al deze pijlen jaarlijks schilderen. Met deze thermoplast klevers zullen we enkele jaren verlost zijn van het schilderen, bovendien vallen de pijlen nu beter op. De Landelijke Gilde die het LLP bedachten en ontwierpen waren alvast heel blij met dit initiatief.
 
LLP staat voor Landbouwleerpad, een initiatief van Landelijke Gilde Wuustwezel en enkele jaren geleden omgedoopt tot Pleckskesroute.
 
Deze route is 20 km lang en wil een beeld geven van de hedendaagse landbouw in een moderne landbouwstreek als de Noorderkempen. De fietsroute gaat over rustige, goed onderhouden wegen en onderweg zie je de weilandlandschappen, de landbouwers en hun bedrijven. Bij verschillende bedrijven wordt aan de hand van infoborden uitleg gegeven over de landbouw en het platteland.
De informatie wordt op een humoristische manier door de drie vinkjes Suske, Wiet en Botje verteld. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er nog heel veel van opsteken.
 
Wil je graag meer weten over onze wandel- en fietsroutes? Kom dan zeker eens langs bij onze toeristische dienst in de bibliotheek van WW. Weet Rit Luyckx schepen van toerisme.


Meer nieuws:

 • Duinenstraat volledig in het nieuw

  Na de Bosduinstraat die in het begin van de legislatuur Lees verder →


  Sporthal Gooreind

  Ooit al van Polo Architecten gehoord? Of van de bouwfirma Lees verder →


  Winnaars krijgen fietscheque

  Eind augustus werd in vele gezinnen de boekentas van onder Lees verder →


  Ondernemen in dynamiek

  Een eigen BIN voor enkel handelaren, een nieuwe editie van Lees verder →


  Themadag: Hoe blijft Wuustwezel een actieve, aangename en zorgzame gemeente

  Seniorennamiddag LEES MEER Hoe blijft Wuustwezel een actieve, aangename en Lees verder →