Waar een WIJ is, is een weg

Al heel wat mensen zijn Wij. Bewust of onbewust. Ze gebruiken de #IkbenWij-principes in hun gezin, in contact met anderen, of in hun job. Hieronder ontdek je hoe Dieter Wij is…
 
Dieter is burgemeester. In een welvarende gemeente, waar de meeste mensen het meer dan goed hebben. Hij ook. Toch merkt Dieter dat er veel mensen daardoor enkel nog meer willen: dringend nog eens op citytrip gaan, een tweede of derde auto, elke weekend goed gaan eten. Ook Dieter geniet graag van het goede leven, maar toch bouwt hij geregeld momenten van stilte in.
 
Letterlijk en figuurlijk: hij staat vaak ‘stil’ bij de dingen’. Bijvoorbeeld hoe lekker een douche kan zijn, het geluid van regen op je slaapkamerraam, de warmte van mensen om je heen, het moment waarop je favoriete nummer speelt net op het moment dat je de radio opzet, een vriendelijke ‘prettige dag’ van de caissière in de supermarkt, de energie van samen iets uitbouwen in plaats van alleen… Die momenten wil Dieter graag delen, en zo is hij helemaal #IKBENWIJ.
 
Dieter zoekt niet naar meer, maar naar minder. Dat maakt hem gelukkiger. In die momenten zoekt hij vaker contact met anderen, zodat ze hun geluk delen. En door naar iets minder te streven, zorgt hij ervoor dat onze maatschappij iets minder rond consumeren draait.
 
http://www.cdenv.be/Meer nieuws:

 • Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →


  Twee woonzorgcentra gaan fuseren

  Unaniem. Dat was het oordeel van de OCMW-raad toen hen Lees verder →


  Duinenstraat volledig in het nieuw

  Na de Bosduinstraat die in het begin van de legislatuur Lees verder →


  Sporthal Gooreind

  Ooit al van Polo Architecten gehoord? Of van de bouwfirma Lees verder →