Vluchtelingen brengen hun verhaal

Op maandag 9 november luisterde CD&V Wuustwezel, samen met vele inwoners, naar de verhalen van vluchtelingen. We konden er ook kennismaken met de vluchtelingen die in onze gemeente verblijven. Hier volgen twee getuigenissen.
 
Een man die schrijver was vertelde hoe eerst zijn polsen en benen werden gebroken. Ondanks de pijn was hij in staat om te ontsnappen, maar toen hij opnieuw de pen ter hand nam, werd zijn identiteit afgenomen. Hij moest zich wekelijks gaan verantwoorden. Tijdens deze wekelijkse verantwoording werd de man vaak gefolterd om te weten te komen voor wie hij werkte. De man vertelde ons hoe hij van zijn vrije meningsuiting werd beroofd en waarom vluchten de enige optie was.
 
Een dame verloor haam man en kind van drie. Zelf werd ze gearresteerd en 18 dagen in gevangenschap genomen. Ze werd gefolterd, kreeg stroomschokken toegediend en werd bezocht door 30 mannen… Toen ze haar hoofddoek afnam, kon de zaal zien dat ze geen hoofdhaar meer had. Alles werd uitgetrokken. Het was een hartverscheurend verhaal waar iedereen stil van werd. Ook zij zag geen andere optie dat vluchten.
 
Het was een zeer boeiende, maar ook confronterende avond. CD&V Wuustwezel hoopt dat deze avond ons bewust maakt van de noodzaak om ons steentje bij te dragen. Als iedereen open staat voor een warme ontvangst, kan onze gemeente uitgroeien tot een écht gastvrij Wuustwezel.Meer nieuws:

 • Themadag: Hoe blijft Wuustwezel een actieve, aangename en zorgzame gemeente

  Seniorennamiddag LEES MEER Hoe blijft Wuustwezel een actieve, aangename en Lees verder →


  Onderwijs vandaag

  SAMEN ZORG DRAGEN VOOR LEERLINGEN   Een boeiende thema-avond met Lees verder →


  CD&V wil iedereen veilig naar school

  Hang onze affiche aan uw raam en win een bon Lees verder →


  Wat zijn die pijlen toch?

  Vele reacties kwamen er al, wat zijn die pijlen….?   Lees verder →


  Kalmthoutsesteenweg krijgt twee nieuwe zebrapaden

  AWV, Agentschap Wegen en Verkeer (het gewest) zal de laatste Lees verder →