Sociale kruidenier in Sterbos

Sterbos heeft terug een kruidenier, meer bepaald een sociale kruidenier.
 
Het was enige tijd geleden dat Theo Neys droomde van een sociale kruidenier te Wuustwezel. Hij legde de nodige contacten met vzw sociaal winkelpunt en samen zochten ze naar een geschikte locatie, die vonden ze naast de kringwinkel langs de Kalmthoutsesteenweg 193.
 
De vrijwilligers van de kruidenier willen de inwoners van Wuustwezel helpen die het moeilijk hebben om in hun basisbehoeften te voorzien. De aangeboden producten (voeding, hygiëne, huishouden) zijn geen afdankertjes, maar gewone kwaliteitsvolle spullen.
 
Toekomstige klanten worden doorverwezen via sociale diensten en ontvangen een pasje dat zes maanden geldig is. Ze mogen een beperkte hoeveelheid aankopen, afhankelijk van het aantal gezinsleden.
 
Naast de winkel komt een ontvangstruimte waar plaats is voor koffie en sociaal contact. De sociale kruidenier is een namiddag per week open.
 
Glenn Verelst benadrukte in zijn speech dat dit initiatief meer dan welkom is. Want ook in Wuustwezel stellen we vast dat er mensen zijn die het moeilijk hebben.
Vijf maatschappelijke werkers zijn dagdagelijks in de weer om armoede mee terug te dringen. In Wuustwezel zijn er 978 actieve dossiers waarbij wij als OCMW steun geven.
Als we dan nog kijken naar de mensen met een verhoogde tegemoetkoming, komen we aan 1 829 personen. Best wel wat gezinnen die hier kunnen komen winkelen.
Het OCMW gelooft dan ook zeer sterk in dit project en wil dan ook maar graag financieel ondersteunen.
 
Ook Dieter Wouters schonk €1 000 aan de sociale kruidenier. Een deel van de opbrengst van het bal van de burgemeester.Meer nieuws:

 • Duinenstraat volledig in het nieuw

  Na de Bosduinstraat die in het begin van de legislatuur Lees verder →


  Sporthal Gooreind

  Ooit al van Polo Architecten gehoord? Of van de bouwfirma Lees verder →


  Winnaars krijgen fietscheque

  Eind augustus werd in vele gezinnen de boekentas van onder Lees verder →


  Ondernemen in dynamiek

  Een eigen BIN voor enkel handelaren, een nieuwe editie van Lees verder →


  Themadag: Hoe blijft Wuustwezel een actieve, aangename en zorgzame gemeente

  Seniorennamiddag LEES MEER Hoe blijft Wuustwezel een actieve, aangename en Lees verder →