Ontmoeting tussen seniorenraden van Hasselt en Wuustwezel

Woensdag 29 maart verwelkomde de Seniorenadviesraad van Hasselt de collega’s van Wuustwezel in de Centrale Werkplaatsen van de stad Hasselt. De delegatie van 24 personen uit de Antwerpse Kempen stond onder leiding van schepen May Aernouts en voorzitter Fons Gommers.

 

Tijdens de presentaties van Fons Gommers en Zygmund Krzywania konden de aanwezigen kennismaken met de werking van de SAR Wuustwezel en Hasselt. Automatisch werd de vergelijking gemaakt tussen een eerder landelijke gemeente en een middelgrote centrumstad. Maar al vlug constateerde men dat eenzaamheid, mobiliteit, de digitale wereld, activiteiten en voorzieningen de thema’s zijn die steeds terugkomen.

 

Extra aandacht werd besteed aan het Memorandum dat op vraag van de Vlaamse Ouderenraad momenteel overal op de agenda staat. Deze nota ten behoeve van de overheden zal helpen om tot een Ouderenbeleidsplan 2019-2024 te komen.

 

Het programma werd verdergezet door professor Willy Miermans van UHasselt die een uiteenzetting gaf over Ouderen en Mobiliteit. Heel interessant en op een humoristische wijze gebracht. Het voormiddagprogramma werd afgesloten met een dankwoordje van beide schepenen. De SAR Hasselt kreeg meteen ook een uitnodiging voor een tegenbezoek in 2018.

 

Het namiddagprogramma bestond uit een bezoek aan de Hogevijf Banneux en de Abdijsite van Herkenrode.

 

Foto: Stad Hasselt, Annemie AmericaMeer nieuws:

 • Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →


  Twee woonzorgcentra gaan fuseren

  Unaniem. Dat was het oordeel van de OCMW-raad toen hen Lees verder →


  Duinenstraat volledig in het nieuw

  Na de Bosduinstraat die in het begin van de legislatuur Lees verder →


  Sporthal Gooreind

  Ooit al van Polo Architecten gehoord? Of van de bouwfirma Lees verder →