De dodendraad leeft

 
 
 
 
Tijdens de eerste Wereldoorlog was voor inwoners uit onze streek de Dodendraad een echte verschrikking. In 1915 sloten de Duitsers de landsgrenzen hermetisch af met een elektrische draad van 2000 Volt. Families en vrienden werden op die manier gescheiden. Vier jaar en vele doden later werd de draad verwijderd.

 

Die gebeurtenis maar ook het hele verhaal rond vluchtelingen wordt nu herdacht met een replica van de Dodendraad maar ook met twintigduizend krokussen langsheen een traject van tien kilometer. De burgemeesters van Zundert en Wuustwezel verwezen in hun speeches naar de vergelijking met vandaag. Ook vandaag is er oorlog in de wereld en ook vandaag vluchten zovelen naar een veiliger plek. De aanwezigen werden opgeroepen om de geleerde lessen uit het verleden niet te negeren en te beseffen dat we allemaal mensen zijn. Mensen die zélf de keuze hebben om elkaar te helpen.

 

Schepen Mai van Thillo (CD&V) was één van de grote voortrekkers in onze gemeente en burgemeester Dieter Wouters (CD&V) voerde het woord. Beiden trots op dit verhaal dat in Wuustwezel geschreven wordt. Dit dankzij de steun van zovelen waaronder Verhalis, KWB, Berkenbeek, de Oever en vrijwilligers over de grenzen heen.Meer nieuws:

 • Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →


  Twee woonzorgcentra gaan fuseren

  Unaniem. Dat was het oordeel van de OCMW-raad toen hen Lees verder →


  Duinenstraat volledig in het nieuw

  Na de Bosduinstraat die in het begin van de legislatuur Lees verder →


  Sporthal Gooreind

  Ooit al van Polo Architecten gehoord? Of van de bouwfirma Lees verder →