11 November – een dag om stil te staan bij oorlog

Vandaag herdenken we de ondertekening van wapenstilstand, een periode van vrede na de Eerste Wereldoorlog. Samen met onze oud-strijders bezochten we de oorlogsmonumenten in Gooreind, Wuustwezel en Loenhout. Kinderen hingen poppy’s aan een houten kruis terwijl de namen van overleden soldaten werden voorgelezen. Op het grondgebied van Wuustwezel sneuvelden vooral mannen tussen de 21 en 35 jaar. We stonden er samen stil bij de grote wereldoorlogen, uit het verleden en het heden.
 
CD&V Wuustwezel roept op om vandaag blij te zijn met de luxe die we hebben om vrij te zijn. Vrij om te sporten, studeren, een vrije mening te hebben, samen plezier maken tot in de late uurtjes, en nog zo veel meer.
 
Schepen Karel Breugelmans riep verder op tot solidariteit. Hij citeerde hiervoor burgemeester Poppe van Zundert. Tijdens de periode van de dodendraad telde Zundert 5.000 inwoners. Dit aantal steeg met 13.000 vluchtelingen, waaronder ook mensen uit Wuustwezel die het vrije Nederland wilden bereiken. CD&V Wuustwezel hoopt dat mensen een voorbeeld nemen aan deze gastvrijheid. Hoewel de vluchtelingenstroom van Wereldoorlog l een eeuw oud is, is het thema vandaag brandend actueel.Meer nieuws:

 • Themadag: Hoe blijft Wuustwezel een actieve, aangename en zorgzame gemeente

  Seniorennamiddag LEES MEER Hoe blijft Wuustwezel een actieve, aangename en Lees verder →


  Onderwijs vandaag

  SAMEN ZORG DRAGEN VOOR LEERLINGEN   Een boeiende thema-avond met Lees verder →


  CD&V wil iedereen veilig naar school

  Hang onze affiche aan uw raam en win een bon Lees verder →


  Wat zijn die pijlen toch?

  Vele reacties kwamen er al, wat zijn die pijlen….?   Lees verder →


  Kalmthoutsesteenweg krijgt twee nieuwe zebrapaden

  AWV, Agentschap Wegen en Verkeer (het gewest) zal de laatste Lees verder →