11 November – een dag om stil te staan bij oorlog

Vandaag herdenken we de ondertekening van wapenstilstand, een periode van vrede na de Eerste Wereldoorlog. Samen met onze oud-strijders bezochten we de oorlogsmonumenten in Gooreind, Wuustwezel en Loenhout. Kinderen hingen poppy’s aan een houten kruis terwijl de namen van overleden soldaten werden voorgelezen. Op het grondgebied van Wuustwezel sneuvelden vooral mannen tussen de 21 en 35 jaar. We stonden er samen stil bij de grote wereldoorlogen, uit het verleden en het heden.
 
CD&V Wuustwezel roept op om vandaag blij te zijn met de luxe die we hebben om vrij te zijn. Vrij om te sporten, studeren, een vrije mening te hebben, samen plezier maken tot in de late uurtjes, en nog zo veel meer.
 
Schepen Karel Breugelmans riep verder op tot solidariteit. Hij citeerde hiervoor burgemeester Poppe van Zundert. Tijdens de periode van de dodendraad telde Zundert 5.000 inwoners. Dit aantal steeg met 13.000 vluchtelingen, waaronder ook mensen uit Wuustwezel die het vrije Nederland wilden bereiken. CD&V Wuustwezel hoopt dat mensen een voorbeeld nemen aan deze gastvrijheid. Hoewel de vluchtelingenstroom van Wereldoorlog l een eeuw oud is, is het thema vandaag brandend actueel.Meer nieuws:

 • Elektrisch rijden en laden

  Ook wij zetten in op de elektrische wagen. Op enkele Lees verder →


  Nieuwjaarsontbijt 2018

  uitnodiging nieuwjaarsontbijt 2018 Lees verder →


  Twee woonzorgcentra gaan fuseren

  Unaniem. Dat was het oordeel van de OCMW-raad toen hen Lees verder →


  Duinenstraat volledig in het nieuw

  Na de Bosduinstraat die in het begin van de legislatuur Lees verder →


  Sporthal Gooreind

  Ooit al van Polo Architecten gehoord? Of van de bouwfirma Lees verder →